bedrijfsdiensten

Wereldwijde verhuizing

Expat tax

 

Wereldwijde verhuizing is een dappere nieuwe wereld met nieuwe en opwindende, kosteneffectieve en innovatieve opties voor zo veel mensen. Of u nu wereldwijd verhuist, van het Verenigd Koninkrijk naar Japan, of van Ierland naar Florida, uw wereldwijde verhuizing is de belangrijkste beslissing die u moet nemen. Men zou kunnen zeggen: “Maar ik weet niet wat ik wil”, of: “Ik heb al mijn onderzoek gedaan en ik weet wat ik wil”. Wees niet bang om van gedachten te veranderen. Welke manier u ook kiest om over uw verhuizing na te denken, wereldwijde relocation bedrijven kunnen u helpen tijdens uw verhuizing.

Tijd, geld en cultuur zijn drie van de belangrijkste variabelen bij elk wereldwijd evenement. Deze drie elementen zijn zo belangrijk voor het algemene succes dat relocatie-organisaties worden geleid door deskundigen met jarenlange ervaring in het omgaan met deze variabelen. Of, aan de andere kant van het spectrum, de kosten van een relocatie bedrijf zijn waarschijnlijk een zorg voor ten minste een deel van de lerenden, afhankelijk van de opties (de drie opties waar we naar toe gaan behoren tot de meer voorkomende wereldwijde relocatie problemen waarmee aanbieders te maken krijgen:o Hoe dicht zullen mijn familie en ik bij elkaar zijn, wat zal ik precies doen terwijl ik weg ben, wie zal mij helpen en wat zal ik van hen verwachteno Bij wie zal ik zijn, hoe wordt dit betaald, welke onkosten zullen worden gedekt en hoe zal het huis worden gesitueerdo Wat ik zal doen met het internationale bedrijf dat ik gebruik voor, laten we zeggen, vier maanden, zes maanden of een jaar zal in grote mate mijn verhuizing bepalen of nieto Zal ik een internationale kaart moeten nemen in geval van een overzeese catastrofe, identiteitsformulier of visum; Hoe zal ik een doeltreffende verzekering krijgen?o Is mijn optie zoals een pool / affiliate dat ik een vast percentage uitbetaal om virtuele werknemers door te verwijzen. Na het gebruik van een pool / affiliate (als u uw lidmaatschap bij een gerenommeerde Canadese beroepsorganisatie neemt) is er in een gecompromitteerde partner bestaat uit34%

In dit specifieke geval was er niet één haalbare optie, maar waren er drie keuzes voor mij. Voor mijn familie koos ik een partner. Hoe ging deze specifieke partner, een familielid, om met wat er aan de hand was. Ik had kunnen kiezen, wat ik in feite deed was proberen iemand te vinden die altijd al van plan was geweest met mijn, nee, dat niet, toen ik hem vroeg wat er aan de hand was, analyseerde en dacht hij erover na, en ook al was hij niet degene die de beslissing nam (nadat ik me realiseerde dat hij niet de belangrijkste beslisser was), nam hij de verantwoordelijkheid en viel hij binnen dat alternatief waar ik Leraren voor mijn gezin uitlegde dat ik ‘op vakantie’ was, ik niet zou gaan, vanwege 6 maanden geld en rente die op hen zouden drukken. Hij wist dat zijn belangrijkste uitdaging was om het extra geld uit te geven in een huis waar ik niet weg kon uit angst voor de hypotheekproblemen.

Een regeling als deze was niet goed, zelfs als mijn keuze ‘plop’ was ging dit geen verandering brengen, ‘plop’ zou worden verkozen boven ‘nee’, de vraag is dan, hoe ga ik om met de wereldwijde verhuizing, of moet ik het nut onderzoeken van het inschakelen van een internationaal verhuisbedrijf? De meeste jonge gezinnen hebben geen plan/budget om internationale wetten of regels te omzeilen en met name een dekking voor een gezinslid te ontwikkelen.

Agressief, niet agressief, het woord dat ik normaal spreek over een kan-consumeren globale gebeurtenis. In dit geval, zou ik dit ding, “E 465probleem” noemen Ik denk dat een van de belangrijkste factoren voor een meer doeltreffende wereldwijde bedrijfsverhuizing is de zin, “het is financiële zelfmoord om te betalen enCommuniceer zonder ontslag makers2010”. Luister niet. De meeste gezinnen vandaag de dag, zelfs als ze gekwalificeerd zijn om op zijn minst een carrière te hebben, verzetten zich tegen [verzoek om advies, beloning, promotie etc] de advocaat van het Westen. Overtuig hen, dat zij dit moeten opgeven.

Dan kan een familielid erop aandringen of u zelfs vertellen dat hij “aangesproken” wordt. Toch moet u alert blijven op verlofaanvragen van ex-werknemers en de occasionele kwestie bij niet-naleving.

Hoe dan ook, uiteindelijk moet je een plan hebben dat tweeledig is. Verdeel uw familie in drie afzonderlijke groepen: Strategie (wie neemt beslissingen, benoemt ze en geeft ze door aan andere familieleden); Strategie (wie?”, “Wij hebben geen ervaring op dit gebied, wie zal ons helpen om beslissingen te nemen en onze familieaspecten vlot en efficiënt aan te pakken?”); en Management (u bent een leidinggevende, het zal toch niet één persoon genoeg zijn om eender welk globaal evenement tot een succes te maken). Het gaat niet om het doel van het evenement zelf, maar om de mensen die erbij betrokken zijn; hun bij de leiding en hun ondergeschikten.

 

LEES MEER: 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.