Uncategorized

Wat is een geest?

Meisje, Triest, Het Denken, Achtergrond

Wat is een mentaliteit?

Is een mentaliteit het vinden van een bepaalde droom en het bereiken ervan? Of is het een afgestompt en gebrekkig geloof dat je iets wel of niet moet doen? Ik gebruik liever de term 'mindset' om een ​​reeks overtuigingen te beschrijven. Dit zijn mentale structuren waar je je aan houdt of niet. Een "mindset" wordt voortdurend gebruikt bij het nastreven van zowel persoonlijke als professionele doelen.

Wat is een mind-set?

Volgens het woordenboek is mindset een mentale toestand. Een geestesgesteldheid of overtuiging is "een neiging tot gevaar of neiging" en een "geest" is "een geheel van overtuigingen opgeslagen in de ziel". Bovendien is een mentaliteit of overtuiging "een uitspraak over het ding zelf, zoals de aard, oorsprong, structuur of iets interns".

Volgens het Merriam-Webster-woordenboek is een mentaliteit "een neiging tot gevaar of neiging" en een mentaliteit is "een geheel van overtuigingen dat in de ziel is opgeslagen".

Wat is hogeschool?

Eenvoudiger gezegd: een hogeschool of universiteit is een omgeving die de gemiddelde IT-student mentale en organisatorische stabiliteit biedt. De meeste IT-scholen en de meeste grote universiteiten bieden een basiscurriculum dat moet worden voltooid voordat u doorgaat naar meer geavanceerde IT-cursussen. Bovendien bieden de meeste hogescholen en universiteiten uitgebreide loopbaandiensten aan, met name loopbaanbegeleiding. Deze omgevingen bieden de basis-IT-student een basisset aan vaardigheden, kennis en persoonlijke ontwikkelingservaringen die helpen bij het maken van een uitstekend cv.

Wat is een typische dag in een Network Engineering Technician?

Hoewel een netwerkingenieur de hele dag kan werken, is er enige vrijheid en flexibiliteit in het werk. Een typische werkdag zou beginnen met een teamvergadering. Dit wordt meestal op een onregelmatige frequentie gehouden, bijvoorbeeld om de 15 minuten. Alle leden van het team dienen tijdens de vergadering aanwezig te zijn, zolang ze toegankelijk zijn. Op andere momenten kan er nog een teamoverleg worden gepland.

Elke teamvergadering moet worden gestart door iedereen in het team een ​​paar vragen te stellen. Deze moeten gaan over het bedrijf, het project, de doelen van het bedrijf en mogelijke problemen die het bedrijf kan hebben. Andere vragen kunnen gaan over het specifieke team of de afdelingen die aan het project werken. Houd er rekening mee dat je het team vragen stelt, zodat je weet hoe je echt als een team kunt werken. Het is geen slecht idee om tijdens een teamvergadering aantekeningen te maken en deze mee te nemen naar de volgende vergadering.

Na de teamvergadering is de volgende stap een ontmoeting met uw directe leidinggevende voor een update. Sommige bedrijven hebben een één-op-één ontmoeting met hun supervisor en kunnen een formele debriefingsessie houden. Andere bedrijven hebben een maandelijkse vergadering en houden over het algemeen elke maand een debriefing. Ontdek wanneer de volgende debriefing is gepland en wanneer u deze kunt verwachten. debriefs moeten worden gedaan telkens wanneer een nieuwe aanwerving wordt gedaan of een belangrijke presentatie wordt gegeven. Als jij en je leidinggevende het gevoel hebben dat je wat extra hulp nodig hebt, zoals een collega, moet je die hulp zoeken.

Als u en uw supervisor van mening zijn dat u de meeste van uw opdrachten kunt voltooien zonder dat u veel hulp nodig heeft, moet u uw supervisor hiervan op de hoogte stellen. Hij of zij moet naar u toe kunnen komen als u hulp nodig heeft en zo lang als nodig kan blijven. Als u toch hulp nodig heeft, moet u dit onmiddellijk aan uw leidinggevende vertellen en proberen een relatie met hen op te bouwen.

Probeer tot slot een goede relatie te onderhouden met je teamgenoten en je management. Als je je werk goed doet, word je gezien als een waardevol lid van het team. Alle problemen die zich voordoen, moeten worden gericht aan het management, niet aan u. Het management heeft zijn eigen problemen en uitdagingen om mee om te gaan. Onlangs hadden een collega en ik het over onze gedachten over het nieuwe potentieel lucratieve veld dat is ontstaan ​​in de informatietechnologie-industrie. Onlangs is een andere collega ontslagen vanwege een geschil over zijn salaris. Terwijl we het hadden over dit nieuwe en opwindende vakgebied, zei hij: "Ik begrijp het niet. Ik kom uit de harde netwerkindustrie; ik dacht dat werken voor jou meer een ontspanning zou zijn."

Ik keek hem aan en zei "Oh geen wonder waarom". Vanwege de harde netwerkindustrie waarin we ons bevonden, kreeg ik steeds meer stress. meer dan ik ooit van alle netwerkevenementen waar ik bij betrokken was geweest. Dus begon ik harder en harder te werken. om zelf een leider te zijn. Probeer de beste in mijn branche te zijn. bij netwerken. Ik verliet het werk en thuis en begon te proberen daar de beste te zijn als bekend netwerk. in het netwerken.Gelukkig het netwerken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.