Uncategorized

Tips voor effectieve verzorging van kamerplanten

Kamerplanten kopen? Tuincentrum.nl: de binnenplant specialist

Sommige mensen zijn vatbaarder voor ziekten dan anderen. Als u vermoedt dat u last heeft van de roetschimmel, neem dan even de tijd om dit te onderzoeken en door een eenvoudige huidirritatietest uit te voeren. Ook als je last hebt van een kwaal zoals de roetzwam, zijn sommige kamerplanten goede aartsvijanden. Als je overweegt om kamerplanten te nemen, zorg er dan voor dat je ze niet in de buurt van een raam plaatst waar de roetdauw genoeg licht kan krijgen.

Als je nog steeds vermoedt dat je roetzwam hebt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Als je eenmaal hebt vastgesteld dat je roetzwam hebt, kun je wat G-beschaving kopen, een soort roetvuller. G-beschaving maakt het mogelijk om roetachtige schimmel te mengen met zeepsop, wat een bacterieoplossing is. Het gebruik van zeepsop helpt om de schimmel te verwijderen. Nadat de mal is schoongemaakt, kun je deze bacterieoplossing blijven toevoegen aan je gieter. Dit type zeepsop is eerder dodelijk dan dat het roetachtige schimmel veroorzaakt.

Als u nog steeds last heeft van roetdauw, kunt u het hierboven genoemde proces gewoon herhalen. Nadat je je planten hebt schoongemaakt, gebruik je ontsmettingsalcohol of Havahart vloeibare zeep en het sopje. U vindt deze producten bij uw plaatselijke tuincentrum. Je kunt de twee zeeppersen in één fles combineren voor een effectieve reiniging van je planten.

Als uw planten voortdurend bladeren hebben die eraf vallen, kunt u een bacteriële ziekte hebben die bekend staat als 'bloeiend'. Koop bacteriële starter en breng aan op niet-olia-grond. Geef dan water zoals eerder vermeld, om de sporen te doden.

Als je het gebruik van chemicaliën probeert te vermijden, zijn er enkele goede alternatieve manieren om je planten te helpen. Mist gewoon de bladeren van de planten op het zeepachtige mengsel en het werkt net zo goed als chemicaliën. Zorg ervoor dat je er een vindt met knoflook, sjalotten, ui, bieslook of een soortgelijk kruid.

Ik hoop dat je ten minste één nuttige tip hebt gevonden in je zoektocht naar effectieve verzorging van kamerplanten. Deel je tips en alle informatie die je hebt verzameld over de Italiaanse kruidentuin.

" bewoont een verscheidenheid aan nuttige bacteriën die bekend staan ​​als micro-organismen. In klei- of zandbodems komen ze van nature voor. Consistente watergift en luchtcirculatie is belangrijk voor hen om te overleven en er is minder kans om ze direct te doden. Ze zijn ook afhankelijk van de luchtcirculatie, omdat ze niet stil kunnen staan.Als hun groei belemmerd of beperkt is, is hun voeding dat ook.

Bij uitbreiding moeten uw kamerplanten een gelijke hoeveelheid soxilies, klei en potas bevatten. Het ontvangen van soxilies en potasstenen is gewoon een manier om de grond voor te bereiden op het planten. Een andere manier om de grond voor te bereiden is door vermiculiet, zand, klei en leem aan de grond toe te voegen. Vermiculiet is een nuttig middel voor het opnemen van water en koolstof. Opsluiten van voedingsstoffen – het organische deel van soxilies en klei wordt daardoor beschikbaar gemaakt voor de andere natuurlijke elementen.

Planten hebben de basisvoedingsstoffen van soxilies en kalistenen nodig, zoals calcium, zwavel, magnesium en vele sporenelementen. Dus alleen koeien- of paardenmest bemesten terwijl oneindige hoeveelheden grasmaaisel, voedselresten en haagresten.

Kruidachtige planten die met hun wortels in de grond worden gekweekt, zijn gevoelig voor uitdroging. Ze zijn dan kwetsbaar voor de agressieve actie van de bodembeschaving die de kleine organismen in de bodem overmeestert en vergiftigt.

Je kunt dit voorkomen door je planten goed water te geven, maar dit is zeker niet eenvoudig. Omdat de wortels van de planten ver onder de grond groeien, is dit het middel waarmee ze worden gevoed. Het voedsel dat ze binnenkrijgen komt uit het organische deel van de bodem en de mineralen worden uit de bodem opgenomen. De gebruikte soxilies en potasstenen zijn echter net als de zepen, in die zin dat ze niet alleen de plant voeden, maar ook de grond reinigen.

Er blijven maar een paar voedingsstoffen over nadat ze door het wortelstelsel zijn opgenomen, en die zijn nodig om de structuren en ondersteuning te bieden in plaats van ze weg te laten drijven in het grondwater of in de lucht te laten verdwijnen. De voedingsstoffen worden in de grond vastgehouden als zand dat met de hand of met grondbewerkingsmachines wordt gezeefd, en dit kan vervolgens door de planten worden opgenomen. Als alternatief kan water worden weggevoerd of op de wortels worden gedruppeld nadat ze zijn bewaterd. De voedingsstoffen spoelen dan langzaam weg bij elke regenval of irrigatie, of wanneer ze worden vervoerd, worden anorganische materialen in het irrigatiewatersysteem gedruppeld.

Hydrocultuur tuinsysteem

Het groeimedium is bedorven wol of verrot kleivuil, dat door geïndustrialiseerde processen met voedingsstoffen wordt vermeerderd tot een groeimedium.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.