auto&motor

Rijden met zijn

rijden

 

Wat de certificering betreft, kan een bestuurder dus zijn rijvaardigheid aantonen door in staat te zijn een van de zelf ontworpen versieringen (vlammenteken, pose, fix, Perspectiefcamera, bloemen of vlag) aan te brengen in een verscheidenheid van omstandigheden (b.v. vakantie zoals ondergebracht in een bepaalde regio, werken in een landelijk gebied en/of stad en/of dichtbevolkt gebied).Certificering staat los van praktijkervaring, en alleen door het voltooien van een vastgesteld aantal uren in een bepaalde geschiktheidsperiode (d.w.z. uren per week, maand of jaar) kan van een bestuurder worden gezegd dat hij naar behoren is gecertificeerd. De meeste opleidingen worden op eigen tempo gegeven, maar in speciale gevallen kan een instructeur worden ingehuurd

Rijervaring: Ervaring hoeft niet algemeen te zijn, maar moet specifiek zijn voor deJob-based auto. Alle nieuwe voertuigen worden gereden met een full- Monty, terwijl een ouder voertuig zou worden gereden volgens procedures op een schaal van 1 tot 10.

Het doel van deze richtsnoeren is een zo groot mogelijk aantal bestuurders een gemeenschappelijke ervaring (per gekoppeld voertuig) te bieden.

– De mogelijkheid bestaat altijd om te rijden, vooral als de directiechauffeur FMT heeft Zakelijk vervoer .

– Veel nationale en internationale fabrikanten van personenauto’s eisen de praktische kostenberekening van een “brandstofproever” vanwege de mogelijke verspilling, in brandstofbeoordelingsprocedures.

– De brandstofkosten kunnen worden berekend met eenvoudige kostenberekeningsmethoden (b.v. VTT, LCGTB, DAAD) of met computersimulaties (voor aërodynamische efficiëntie, enz.).

– Vele nationale en internationale organisaties van de automobielsector bevelen een opleiding aan om het potentieel van hun voertuig te begrijpen, in het bijzonder voor externe begeleiding.

– In eenvoudige bewoordingen zal de bestuurder leren unieke vragen te stellen aan zijn/haar werkgever.

– Veel botsingen in het wegverkeer zouden kunnen worden vermeden indien de bestuurder de activiteit van andere weggebruikers als ongewenst zou beschouwen.

– Als zij daarin slagen, zullen de chauffeurs met een dienstbetrekking een positieve indruk krijgen van hun gedrag en het goede voorbeeld kunnen geven aan anderen.

Conclusie:

Slecht rijgedrag kan leiden tot een ongeval, maar zet wel de toon voor de rest van uw carrière. De meeste ernstige ongevallen zijn het gevolg van bestuurders die geen rekening houden met andere mensen en hun veiligheid.

Als dit uw Gedrag is (verknoeid) dan zijn hier enkele ideeën over hoe er mee om te gaan:

Het afgelopen jaar heb ik ervaring opgedaan met het werken met veel deelnemers aan de Maleisische regeling voor de motorhandel. Vanaf het begin kreeg iedereen een pointsperson toegewezen om hen bij te staan in het leerproces. (Tazarren helpt, maar is niet echt genoeg) Ieder kreeg een schaal overeenkomstig hun ervaring en hun scores werden opgeteld.

1e – De totale gemiddelde score voor alle ervaringen was 43,3, waarbij 22,1 de hoogste score was (van die 43,3)2e – De gemiddelde score voor de eerste 5 uur (van een mogelijke 500 uur) was 88,5%, waarbij 14,8 de hoogste score was (van een mogelijke 700 uur)3e – De gemiddelde score voor de eerste 50 uur (van een mogelijke 700 uur) was 83,3%, waarbij 12,5 de hoogste score was (van een mogelijke 500 uur)4e – De gemiddelde score voor de eerste 100 uur (van een mogelijke 700 uur) was 80,2%, waarbij 9,6 de hoogste score was (van een mogelijke 500 uur)5e – De gemiddelde score voor de eerste 50 uur (van een mogelijke 700 uur) was 75,7%, waarbij 13,2 de hoogste score was (van een mogelijke 500 uur)6De gemiddelde score voor de eerste 100 uur (van een mogelijke 700 uur) was 80,2%, waarvan 9,6 het hoogst was (van een mogelijke 500 uur)5 – De gemiddelde score voor de eerste 500 uur (van een mogelijke 700 uur) was 75,7%, waarvan 13,2 het hoogst was (van een mogelijke 400 uur)6 – De gemiddelde score voor de eerste 100 uur (van een mogelijke 700 uur) was 63,3%, waarvan 9,3 het hoogst was (van een mogelijke 500 uur)7 – De gemiddelde score voor de eerste 500 uur (van een mogelijke 700 uur) was 50,8%, waarvan 14,2 het hoogst was (van een mogelijke 400 uur)8 – De gemiddelde score voor de eerste 500 uur (van een mogelijke 700 uur) was 50,8%, waarvan 14,2 het hoogst was (van een mogelijke 400 uur).

Zoals u kunt zien heeft de toenemende ervaring niet alleen mijn rijvaardigheid vergroot, maar ik heb ook het gevoel dat ik meer respect heb en minder gescheiden ben van mijn passagiers die me lastig vallen tijdens de lange ritten. Een paar jaar geleden zou ik misschien gezegd hebben dat ik tevreden was met het werk dat ik deed, maar nu niet meer.

Deze resultaten hebben mij laten zien dat ik mijn zelfvertrouwen heb vergroot en zelfverzekerd over mijn rijvaardigheid begin te spreken.

Het is vrij gemakkelijk vast te stellen dat als ik mijn uren had verhoogd in de 3 jaar dat ik nu rij en anderen klagen over de hoeveelheid vrije tijd die ik heb, ik het daarmee eens zou zijn.

Het is ook zeer interessant om als ervaren bestuurder te kijken naar andere resultaten, zoals de kantelalarmen, luchtrecorders, camera’s en de nummerplaatherkenning die nu standaard wordt op alle voertuigen.

We moeten ons beoordelingsvermogen behouden tijdens het rijden, helaas kan ervaring ons beoordelingsvermogen vertroebelen.

Myrera heeft groen licht en een zeer ontspannen houding, in tegenstelling tot veel van de meer agressieve chauffeurs.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.