bedrijfsdiensten

Hoe om te gaan met juridische onnoemelijk

Juridisch advies

 

Als ondernemer moet u contacten onderhouden met de klanten van uw bedrijf, waaronder andere bedrijven die op contractuele basis handelen. U kunt bijvoorbeeld in dienst zijn van een bedrijf dat een aanbod van iemand afwijst op grond van het feit dat het niet eerlijk is. Het is heel goed mogelijk dat u voor de rechter wordt gedaagd.

Wanneer u zich in een juridische situatie bevindt, kunt u zich blootstellen aan een advocaat:

– Persoonlijke aansprakelijkheid- Risico van gerechtskosten- Juridische onnoemelijke kosten- Rekeningen voor niet-naleving en schuld aansprakelijkheid- Enige en naamloze vennootschap kwesties

Een advocatenkantoor is een uitstekende manier om hiermee om te gaan. U hebt een bureau waarmee u contact kunt opnemen als dat nodig is en u niet zeker weet hoe of waar u terecht kunt. U kunt een advocaat vinden in het telefoonboek, door lokaal te zoeken op internet of door contact op te nemen met uw Kamer van Koophandel of een soortgelijke plaatselijke organisatie.

Aangezien de huidige economische situatie zeer onvoorspelbaar is, moet u uw bedrijf beschermen. Als u juridische problemen hebt, kunt u met heel wat aansprakelijkheden worden geconfronteerd, maar met een advocaat kunt u vragen stellen waarmee u helemaal niet vertrouwd bent en vervolgens de situatie bespreken en hij zal u kunnen adviseren over hoe u de moeilijkheden kunt overwinnen.

De vragen die u aan een ervaren advocaat moet stellen zijn onder andere:

– Hoe beschermen wij ons tegen rechtszaken?- Betekenen onze juridische formuleringen dat het vooral belangrijk is om binnen de wet te handelen? Of moeten we verwijzen naar de wet van de algemene zorgplicht, omdat we soms niet al het juridische jargon begrijpen?- Zijn er specifieke juridische kwesties waarmee we vertrouwd moeten zijn – zal onze advocaat in staat zijn om advies te geven indien we juridische problemen ondervinden?- Heeft het zin om de situatie aan te pakken door over uw bedrijf te praten of om een ervaren bedrijfsadvocaat in te schakelen? We hebben het hierboven al gehad over het betalen van hun diensten als een optie.- Hoeveel kosten de diensten? Zijn ze betaalbaar? Zo niet, hoeveel kan het kosten en wanneer wil ons bedrijf overwegen om direct vooraf te betalen?

 

LEES MEER : 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.