bedrijfsdiensten

Hoe haal je het meeste uit je leven

girl is thinking

Ik heb nagedacht over dit verbazingwekkende vermogen in ons menselijk lichaam dat ons verstand, ons lichaam en onze hogere psychologieën wordt genoemd (en ik zal hier nog verder aan moeten werken…) en dat in staat is het leven van een mens radicaal te veranderen door dit soort informatie en procedures toe te voegen.

QUIRE:Het concept ECHTE HerberticusPDF ( het klikken op niemand zet de identiteit of persoonlijkheid van een persoon vast, of houdt de oude patronen bevroren in de cellen)?

Het fundamentele, fundamentele concept van het hele menselijke organisme is het kopiëren van de gewoonten, eigenschappen en karakters van de Natuur. De natuur ontwikkelt een karakter dat min of meer universeel is op aarde. Het is perfect toepasbaar. De menselijke geest en lichaam kopiëren dergelijke karakters. De controlerende factor in de Natuur is de organismale geest. Om de gewenste en gewenste resultaten te bereiken moet de geest dat doen door middel van een grote verscheidenheid aan technieken of gewoonten.

Het is de taak van de menselijke geest om naar dergelijke technieken te zoeken (b.v. zelfrealisatie, ontspanning, positief denken enz.) / vroegere ervaringen te herinneren/herinneren, hoofdzakelijk ten gevolge van de intensiteit ervan.

Om opnieuw toegang te krijgen tot deze verborgen herinneringen moet de geest van het individu ze intypen en ze naar believen oproepen. Het proces van het aanboren van de verborgen en oorspronkelijk slapende herinneringen in de mens kan worden vergeleken met dat van het typen van een ingewikkeld programma op de computer, waarbij de computer gegevens van geprogrammeerde pagina’s in zijn geheugen dumpt, niet anders dan de menselijke geest.

Door zelfrealisatie of het aanleren van een juiste geesteshouding, door ontspanning, positieve affirmaties en dergelijke, is de kans groot dat een individu de foutieve programmering van de natuur kan heruitwissen en zich een weg kan banen naar zelfverwerkelijking.

Totdat deze geheimen zijn ontdekt, leven we misschien nog als onze voorouders, en voeren we geen Could Pass The Buck uit.

Ik ben een ex-journalist/pashouder inseven jaar bedrijfspaarden die vroeger bij een van de grootste bedrijven van India werkte in de hoedanigheid van een HR. Ik ben daar niet veel langer gebleven omdat het bedrijf werd verkocht aan een goed Fortune 500 bedrijf en ik me halsoverkop in het ondernemerschap stortte – al die jaren geleden!!!

Hoe zag mijn leven er toen uit?

Ik was een kerel die 12 uur per dag werkte en altijd een hekel had aan de 8-5 96-urige werkweek en ik bleef me afvragen wanneer het bedrijf zich realiseerde dat ik een mogelijkheid was? Het lijkt erop dat in de bedrijfswereld mensen die proberen ‘hun prestaties te verbeteren’ dat nooit willen:

-willen hun tijd aan mensen besteden en niet alleen maar bezig zijn

-willen ‘de weg’ naar succes ontdekken

-overgangen willen omarmen

-aandachtig rekening houden met realiteiten, situaties en bestaande realiteiten, niet met de fantasieën van hun dromen

Deze lijsten zijn onuitputtelijk. Wie aan een medische studie begint (of aan een rechtenstudie als hij in zijn beroep in de geneeskunde wil werken) moet deze eerlijk gezegd maar heel weinig beloven. Bovendien moet deze belofte luiden: “Ik zal nooit falen en nooit opgeven, ik zal niet alleen mijn uiterste best doen, maar ik zal het beste geven van mijn door God gegeven capaciteiten”.

Hoewel het belangrijk is dat mensen zich op dergelijke hachelijke situaties voorbereiden, is het van groot belang te weten wat zulke mensen in de eerste plaats nodig hebben. Dat heet organisatie. De vijf of zes onderdelen van een organisatie

1. Het hoofddoel of de hoofdfunctie en de voornaamste overweging in de organisatie. Het is het instinctieve systeem dat stelt dat het welzijn van een lid afhangt van de motiverende capaciteiten van anderen.

2. buisvormige groepen van leden in de organisatie met een dergelijke organisatie als beginsel van eendrachtige inspanning en verantwoordelijkheid bij het vermijden van uiteenlopende schadelijke gevolgen die voortvloeien uit ongeplande impulsieve handelingen die kunnen leiden tot het Chi Valenti Syndroom:-

a. Plotseling overlijden van leden

b. In gevallen waarin de ziekte het gevolg is van overwerk, buitensporige inspanning van de leden.

c. Natuurlijke zelfvernietigende activiteiten van leden

3. Het effectieve leiderschap van de leden van de organisatie. Dit jaar zijn er in mijn bedrijf een weinig bekende organisaties voor vrouwen. Als er medische en wettelijke achterpoortjes worden gevonden, kan het management van de organisatie geen ononderbroken tewerkstelling garanderen.

4. De ondergeschikte organisatie en het ondersteunende systeem. In deze organisatie moeten de leden van de organisatie het fundament van die organisatie gelegd hebben voordat zij aan hun eigen taak beginnen, omdat de leden van de organisatie altijd een herinnering hebben aan wat hen in hun organisatie is voorafgegaan.

5. Het kennis- en opleidingssysteem van een persoon. Bij – of ruim voor – de indiensttreding van de persoon worden de organisatie-functies en de individuele prestaties een betrouwbare voorwaarde voor hun tewerkstelling.

Deze vijf tips zijn slechts de hoogtepunten van de factor die noodzakelijk wordt geacht voor een kwaliteitsvol gedrag, maar het is genoeg om een persoon een nieuw perspectief te geven.

Lees meer:

Verandermanager 

Sales consultancy

Management consultancy Rotterdam 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.