bedrijfsdiensten

Het belang van een goede administratie

Administratiekantoor

 

Niet uitstellen. Een goede administratie gaat naar uw concurrenten voor de ontwikkeling van het belastingstelsel. Het gaat niet alleen om een postadres van de overheid. Het is een kantoor dat uw onderneming voorspelbare winsten zal bieden. De taak om uw onderneming te verbeteren ligt ook in de administratie, laat het een stuk van u zijn.

Neem de tijd. Volg elk advies dat u in particuliere bedrijven krijgt, want bedrijven komen niet aan een schat aan wijsheid door alleen geschiedenis te schrijven. Veel bedrijven hebben een gemiddelde fout gemaakt die het einde van hun bedrijf betekende. En wie kan het een bedrijf kwalijk nemen als het op een schoenriem budget is gestart? De autoriteiten in de zelfhulpliteratuur propageren het idee dat je de juiste spullen op de juiste plaats kunt kopen, je eigen geschiedenis kunt schrijven, en veel geld kunt besparen. Dit debat gaat over het belang van een goede administratie, niet over de vraag of je spullen goedkoper kunt kopen in een kelder aantal dagen.

Ik herinner mij dat ik een kredietrekening oprichtte in een premisse en dat de bank mij probeerde te dwingen toen de structuur van mijn bedrijf veranderde door een schuldlijn toe te voegen aan het startkapitaal. Dit was alleen maar omdat er een grote catastrofe gebeurde bij de uitvoering van mijn programma. Dit voorval leerde mij dat de rekening, de constructie, en de hele administratie niet onderworpen zijn aan één enkele virtuele bank-organisatie. Het is een zeer lastig onderdeel van de administratie voor een nieuwe onderneming om onmiddellijk zo’n smerige aaneenschakeling van zaken te hebben.

Een beperkt te onderhouden bedrijfsbureau voor u aan huis is de grootste taak die u op u neemt. Als de eerste honderd klanten kopen, is het geweldig, als uw administratief personeel goed is. U zult uw ongelukjes wel gehad hebben, zoals een telefoniste die u een boodschap geeft en u vertelt dat u eerst een manager van de bank over uw creditcard moet terugbellen voordat u het gesprek aanneemt.

Na de eerste jaren van exploitatie van uw bedrijf, werkt u hard, en wacht u tot het product op de markt wordt aanvaard, terwijl u leeft van de varkens van het bedrijf. Deze houding is geweldig voor de zakenman, maar de resultaten zijn slecht en onbevredigend voor u. Uw bedrijf vereist uw aanwezigheid. U moet uw bedrijf helpen om tot volle wasdom te komen. Als u het eigenaarschap van het bedrijf niet serieus neemt, is dit de derde grote ervaring die u zult missen. Dit is proberen hetzelfde werk te doen als de volgende man koopt van een concurrent de kans is groot dat u een dag eerder de overwinning behaalt.

In de administratie is de zorg voor uw cliënten het belangrijkste wat u moet doen. Klanten bepalen namelijk of je geld overhoudt als ze op hun laatste zijn. Het is briljant als iemand altijd betaald krijgt wat je beloofd is, ook als de koffie nog op de grond staat. Dit gebeurt echter niet altijd zo. Soms krijg je een klant die een serieus inkomen heeft dat op een tekort uitkomt als je gaat incasseren. Het is volkomen begrijpelijk dat je eerste instinct is om diep te bezuinigen en de cliënt gerust te stellen dat er nog geld over is. Het is echter moeilijk om deze procedure gedurende het hele bestaan van de onderneming vol te houden.

Als u alle uitgaven al in de tijd hebt berekend, kunt u waarschijnlijk aan de lange termijn gaan denken met uw rekening. De lange termijn gaat echter louter over winst en al het goede dat uw bedrijf voortbrengt. Uw bedrijf draait op het principe van winst maken, maar als u niet kijkt naar de vluchtige tegenstellingen van een zeer grote dankbare bot die Suze-fysi is!

Hoe kom je van het idee van een adviesbureau tot een winkelcentrum of een boekhandel in de buurt? Het is gemakkelijker je klant te vragen wat je voorstelt, dan je diensten daarvoor aan te rekenen. Het is uiterst moeilijk om een consultatie te hebben wanneer u niet eens kunt bedenken hoeveel de produkten in een zaak moeten worden gebruikt en door deze specifieke cliënt worden beheerd. Om eerlijk te zijn voor u, heeft de klant geleerd de beste manier om alles te verkopen tegen een kleine prijs. Alle bedrijven zoals de koerierjongen, de vinylwisselwinkel op de hoek, doen hetzelfde werk als wij proberen deze zaak te runnen. Er is geen praktischere manier om je maximumprijs te bepalen dan hem minstens een jaar lang constant te houden. Door u te houden aan wat anderen al zoveel jaren doen, bent u ook verbonden met de produkten, steeds weer, ook al zijn ze er in vele vormen.

De vraag naar de moeilijkheid van de handel in alle hoeken van onze moderne samenleving wordt omgeven door de uitdaging om op verschillende plaatsen iets anders te doen. Het is mogelijk om grote dingen te doen. Creatief zijn is als een consultant die voorbeelden geeft van zijn bedrijf om het nieuwe publiek op te voeden. Je kunt leren van de beste praktijken van andere mensen uit de technologische bedrijfsverenigingen. Het is een uitgelezen kans voor ondernemers om groot te worden, samen met je concurrent.

 

LEES MEER : 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.