bedrijfsdiensten

Belastingadviseurs

money

Belastingadviseurs zijn deskundigen die bedrijven en particulieren adviseren hoe ze hun geld van de grond kunnen krijgen. Een belastingadviseur wordt ook wel een belastingvoorbereider genoemd. Als belastingvoorbereider stelt u belastingaangiften op voor particulieren, bedrijven en organisaties.

Er is u misschien verteld dat belastingplanning ingewikkeld en verwarrend is, en dat u misschien beter een accountantskantoor kunt uitnodigen om uw belastingen te doen. Als u die oude opvattingen niet gelooft, kijk dan eens naar de realiteit. Om slechts 1,5% van het totaal aantal bedrijven in de wereld te vertegenwoordigen, hebben we al van 5.000 fiscaal advies gehoord – en weet u wat er in al die firma’s omgaat?

De belangrijkste reden waarom de meeste mensen belastingproblemen hebben, is dat ze niet systematisch plannen. Ze denken dat ze het journaal bij zich hebben, en komen er al snel achter dat ze er tienduizenden dollars naast zitten. Tegen de tijd dat het probleem is opgelost, beseffen ze dat ze de CPA te kort hebben gedaan door op commissie gebaseerde accountantsdiensten te kopen. Zo “realiseren zij zich het bedrag aan potentiële belastingbesparingen dat zij hadden kunnen verkrijgen indien zij hun zakelijke en fiscale zaken systematisch hadden gepland.

Een belastingadviseur is beslist geen accountant. Dat komt omdat de overgrote meerderheid van de belastingadviseurs in dienst zijn van belastingvoorbereidingsdiensten zoals H&R Block of Jackson Hewitt. Het zijn geen boekhoudkundigen. Een belastingadviseur heeft doorgaans een diploma boekhouden, een diploma financiële planning, en een ruime ervaring in belastingen. Belastingaccountants staan los van de sector, en Richard Holding heeft gezegd: “Ze hebben de neiging saai te zijn in belastingtijd… Hun kennis is in wezen onbestaande … als ze iets weten, is het geen belastingadvies.”

Een belastingaccountant en een belastingadviseur zijn daarentegen hetzelfde. Maar terwijl een accountant als belastingbetaler gewoon op de hoogte is van dingen die voor de belasting relevant zijn, moet een accountant getallen kunnen optellen, wat heel wat anders is dan wat wij als schoolkinderen allemaal deden. In een bedrijf, in de belasting, stelt een accountant vaak statistieken en werkbladen samen die relevant zijn voor de belasting, en de accountant betrekt zichzelf er vanaf de eerste keer bij, omdat hij geld moet verdienen aan zijn belastingaangifte. Een accountant neemt de tijd om een gedetailleerde risicobeoordeling te maken op basis van bijvoorbeeld de productlijn van het bedrijf, de verkoop, de geschiedenis, de winst en het verlies, en de activa en passiva. Een Accountant begint waarschijnlijk met de ingevulde bedrijfsaangiften en voert een waardering van het bedrijf uit. Voor een bedrijf moeten de belastingaangiften het bedrijf voorbereiden op dividend en de inkoop van aandelen. Deze twee taken zijn gebruikelijk voor kleine bedrijven. Bedrijfsbelastingadviseurs zijn het best in het schatten van de belastbare of variabele uitgaven en het opstellen van de belastingaangifte van het bedrijf.

Een belastingadviseur of belastingaccountant is als zodanig geen belastingvoorbereider. Volgens onze regel is een belastingadviseur “een beoefenaar van een vrij beroep” die advies geeft over belastingaangifte voor ondernemingen, hetzij als vertegenwoordiger of agent van een belastingplichtige, hetzij zelfs in een toezichthoudende rol. De belastingaangifte moet worden opgesteld door een belastingaccountant en worden ingediend bij de belastingdienst voor een belastingaangifte. De taak van een belastingaccountant is, onder de noemer belastingaangifte, één eenvoudige belastingaangifte voor een belastingplichtige op te stellen. Als het een bedrijf is dat een “drolletje” wil laten opknappen, kan het door elke accountant worden voorbereid, maar wij vinden dat de meeste bedrijfsbelastingvoorbereiders hun eigen gegevens en informatie gebruiken, zonder zich te bekommeren om de waarde van de aangiften van de belastingbetaler. Wij geven er de voorkeur aan dat zij hun eigen software als belastingvoorbereidingssoftware gebruiken.

Een belastingadviseur is een boekhouder en zit boordevol fiscale kennis; terwijl een belastingaccountant zich met iets heel anders bezighoudt, en meestal onze tweede belastingbereider is. De taak van de belastingaccountant omvat het opstellen en indienen van de bedrijfsbelastingaangifte. Op een ander niveau doen belastingaccountants alles, van het voorbereiden en indienen van de T1 inkomstenbelastingaangifte tot (als verantwoordelijke) het voorbereiden van de persoonlijke inkomstenbelastingaangifte. Zij bereiden aangiften vennootschapsbelasting, federale belastingaangiften, vakbondsbelastingaangiften, enz. voor. De rol van een belastingaccountant bestaat erin de verplichtingen van een belastingbetaler tegenover de belasting Big Brother voor te bereiden, wat inhoudt dat hij advies geeft over de accumulatie van inkomsten, meerwaarden, investeringen in woningen, enz. Zij bereiden telefoon en internet belastinggesprekken, voor te bereiden misschien meer dan 4.000 belastingbetalende kredieten, voor te bereiden vennootschappen en partnerschappen belastingaangiften en advies over beleggingsentiteiten en beleggingstransacties,18 + jaar oud bedrijf, faillissement, IRS collectie, criminele betrokkenheid, enz.

Een belastingadviseur houdt zich voornamelijk bezig met het opstellen en indienen van een bedrijfsbelastingaangifte. Hun rol is er slechts een van het verstrekken van advies, ethische basis voor een actie, het controleren van de naleving, en controle van een IRS audit. Zij zijn gespecialiseerd in de voorbereiding van de zakelijke belastingaangiften is Canada. Een van onze cliënten is belast met een grote controle door de CRA en zij waren niet op de hoogte van de betrokkenheid. Ze hebben een miljoen dollar aan boetes.

Een belastingconsulent is onafhankelijk van een belastingkantoor of -kantoor.

Lees meer:

Fiscalist Den Bosch

Financiële planning Eindhoven

Fiscaal advies Eindhoven

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.