bedrijfsdiensten

Aanwerven en opleiden van mensen

Administratiekantoor Zeeland

 

Soms gebeurt het nu dat de taken die de werknemer van het bedrijf uitvoert van dien aard zijn dat hij/zij in de loop van zijn/haar tijd een vaardigheid niet of slechts in geringe mate oppikt. Sommige bedrijven huren nieuw talent in en leiden het op om beter te worden en in de toekomst waarschijnlijk waardevoller te worden, waardoor de personeelsverloopkosten dalen.

Het inhuren en opleiden van mensen is niet altijd goedkoop. Als u het zich kunt veroorloven om geschoold en opgeleid talent aan te trekken, des te beter voor u en uw bedrijf. Maar dat is niet altijd mogelijk.

Veel cliënten benaderen ons bedrijf, of het nu gaat om de aanwerving van administratief personeel of om onze evaluatie van de talenten die in een bedrijf beschikbaar zijn (of om het aanboren van het beschikbare talent in een bedrijf dat op dit moment niet in gebruik is – zoals wij zouden moeten doen – om hun talent aan te boren). Wij nemen geen mensen aan voor onze aanwervingen; wij zorgen ervoor dat de werknemers die wij aantreffen niet alleen zeer waardevol zijn in termen van vaardigheden, maar ook waardevol in termen van hun persoonlijkheid.

Een andere manier is het inhuren van ex-werknemers. Het is geen goed idee om personen in dienst te nemen die het beu zijn om bepaalde taken uit te voeren en die graag van rol willen veranderen. Maar als het bedrijf gebukt gaat onder de stress van een tijdelijke krapte, dan raden wij de werknemer in ieder geval aan te vertrekken. Alleen dan zijn wij flexibel in onze aanpak en in het aantrekken van een nieuwe werknemer.

Bedrijven die de hierboven genoemde trend volgden, vonden dat het uiteindelijk loonde. Het terugverdienen van de kosten voor de opleiding van een wervingsversterkende PA en de faciliteiten die hij/zij zou bezetten waren de moeite waard, alle andere terzijde; er waren verschillende manieren om Goes en Comes, de nieuwste posities en aanbiedingen die aan deze sector gebonden zijn. Voorbeelden zoals de groei van 780% geregistreerd door de aanpassing van Disney in de sector van Cancun in vergelijking met een groei van 2% in de cijfers van vorig jaar zijn hier het bewijs van.

Een andere oplossing is om verschillende opties te bekijken. Misschien kunt u niet met het eerste antwoord komen, maar dan kunt u misschien wel naar verschillende opties kijken. Loopbaangerichte diensten zoals online en adaptieve training en andere loopbaanbegeleiders kunnen duur zijn. Sommige bedrijven besteden hun opleidingsafdeling uit aan externe bureaus die hun diensten niet in huis hebben.

Al deze factoren in aanmerking genomen, is het voor een administratief secretariaatsbedrijf zeer succesvol geweest om zijn diensten aan te bieden door tijdelijke externe tewerkstelling als voltijdse of deeltijdse directieassistent. Maar al deze bepalingen betekenen dat het bedrijf en zijn goed opgeleide professionals zich inzetten voor een betere toekomst van het bedrijf, voor de kwaliteit van het personeel, voor het algehele succes van het bedrijf.

Ondernemingen die niet beschikken over goed opgeleid en uitgerust personeel voor alle soorten afdelingen, zijn goede kandidaten voor het uitbesteden van dergelijke diensten. Overheidsbedrijven en regeringsdepartementen met een zekere mate van politieke stabiliteit en discipline zijn uitstekende kandidaten voor een passende uitbesteding. Een belangrijke factor waarmee de onderneming rekening moet houden, is de omgeving waarin zij opereert; een moeilijke economie, zoals een recessie, is geen tijd om toe te geven aan outsourcing.

 

LEES MEER :

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.